מתקן אחסון לשאריות קארדסטוק

כל יוצרת שעובדת בנייר מתחילה עם אותן השאלות – מה עושים עם השאריות? ולמה השאריות כל כך גדולות? מי בכלל החליט ש-12 על 12 אינטש זה הגודל הנכון? ואיך עושים בכלל פרוייקטים בלי שאריות? .

היו לי הרבה הרבה התלבטויות בנושא אחסון שאריות גדולות. היו לי גם כל מיני פתרונות קודמים – קופסאות פלסטיק מאיקאה, שקיות צלופן ואפילו ארגז קרטון מאחד המשלוחים. בסוף לא היה מנוס מאשר להחליט – אני בונה מתקן ייחודי לשמירת שאריות. אני לא הייתי היחידה שהתלבטה – צירפתי את יעל להתלבטות וביחד כל אחת תכננה לעצמה מעמד בגדלים שהיא רצתה. האתגר הוא שהמתקן חייב להיות רחב במיוחד, כי אם הדפים הם בגודל 12 על 12 אינטש, אז גם השאריות הגדולות יכולות להיות באורך של 12 אינטש. זה אומר שמתקן האחסון חייב להיות ארוך יותר מ-12 אינטש!

כל עבודה מתחילה בתכנון – כבר החלטתי שהרוחב של כל המתקן יהיה 13 אינטש, עכשיו נותר לתכנן כמה תאים יהיו בתוכו ועד כמה הם יהיו מרווחים.

החלטתי שיהיו סך הכל שלושה תאים, המרווח ביניהם בערך 3 אינטש והגובה של גב המתקן יהיה 7.5 אינטש. התאים יהיו מדורגים כך שניתן יהיה להכניס רצועות צרות יחסית בתא הקדמי (שעדיין שווה לשמור בתור שאריות לכרטיסים למשל) וחתיכות רחבות יותר בתא האמצעי או בתא האחרון.

אחרי שהחלטתי על הגדלים והמרווחים של המחיצות לתאים, עברתי לתכנן את הגדלים של הדפנות הצדדיות. מכיוון שכל המחיצות, כולל הקדמית והאחורית, יושבות על התחתית, הרי שהדפנות הצדדיות שסוגרות את המתקן החל מהתחתית צריכות להיות טיפה גבוהות יותר ולכן הוספתי להם גובה של 1/16 אינטש.

עכשיו הגיע הזמן להתחיל לחתוך את החתיכות – השתמשתי בצ'יפבורד בעובי 3 מ"מ וחתכתי אותו לפי הגדלים שתכננתי.

פה הבנתי שבגלל שהשתמשתי בצ'יפבורד עבה יותר, התוספת של 1/16 אינטש שהוספתי בדפנות הצדדיות לא תספיק ולכן שיניתי אותה ל-1/8 אינטש.

השתמשתי בנייר אפלין אפור וחתכתי ממנו חתיכות שהן קצת יותר רחבות מפי 2 מרוחב כל חתיכה, כדי שניתן יהיה לעטוף אותן משני הצדדים בבת אחת ולייצר בחלק העליון של כל מחיצה גימור יפה ונקי.

את השוליים שנותרו בתחתית ובצדדים של כל מחיצה חתכתי באלכסון.

בגב ובחלק הקדמי השארתי את השוליים האחוריים והקדמיים עם לשוניות מלאות כדי שיהיה נוח לעטוף בצורה מלאה את הפינות של המתקן.

עטפתי גם את המחיצות הצדדיות – במחשבה שניה אולי הייתי צריכה רק לעטוף את החלק החיצוני שלהן ואילו את החלק הפנימי להוסיף בחתיכות רק בין התאים כדי לכסות על לשוניות החיבור של התאים. נו, מכל עבודה לומדים משהו חדש, אנסה לזכור זאת לפעם הבאה.

הדבקתי את התחתית לדופן השמאלית, ואז התחלתי להוסיף את המחיצות – החל מהמחיצה האחורית ועד למחיצה הכי נמוכה מקדימה. עכשיו רק נותר להדביק את הדופן הימנית על כל המחיצות, לחכות לייבוש מלא ובינתיים לחשוב מה יהיה הדיגום.


אתם יודעים מה הבעיה כשיוצרים מתקן שארוך יותר מ-12 אינטש? כל הדפים המדוגמים קטנים מדי עבורו… פה נאלצתי להתחכם ולהשתמש בדף צהוב עם הדפס גיאומטרי של פסים דקים כך שאוכל לייצר רצף שארוך יותר מ-12 אינטש בלי שישימו לב.

הצלחתי להשתמש בשני קצוות של אותו דף עבור שני צידי הקופסא – כל קצה עם דוגמא שונה. מזל שיש פה חיתוך אלכסוני…

זה שיש לי מקום לכל השאריות נותן לי תירוץ להשאיר שאריות ולא להשתמש בהן. אני צריכה לעבוד קצת על הדילמה הזו…

קרן.

3 תגובות

  1. היי קרן, אהבתי את האלבום הדו קומתי. הבת שלי סיימה שרות סדיר ונכנסה לקבע. רוצה להכין אלבום ייחודי. תוכלי לרשום כאן, מה הכלים הנדרשים לעבודה , מלבד סרגל ומשטח ירוק לחיתוך. תודה מראש, גילה

    אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s