חוזרים לשיגרה – יום 74 – ספר מתכונים

לא התבלבלו לכם הימים – היום זה היום ה-60 שלי אחרי הבידוד + 14 ימים בבידוד = יום 74. לא מאמינה שאני מעלה פוסטים כל יום כבר 74 ימים ברצף. עברתי את השבועיים הראשונים במחשבה שאוטוטו זה נגמר ואז זה הפך לשיגרה – כולם היו בבית, לא יצאתי לשום מקום, לא היו תוכניות לשעות אחר הצהריים חוץ מאשר ליצור וליצור…

אבל עכשיו כנראה הכל באמת חוזר לשיגרה – הבנות שלי כבר שבוע שני בבית הספר, מקומות העבודה חזרו לפעול, אפילו את הקניון פתחו, המסעדות נפתחות השבוע והזמינו אותי כבר לחתונה בחודש הבא. אני אולי קצת סקפטית ומחכה לגל השני – אבל בינתיים שעות אחר הצהריים שלי מתחילות להתמלא בתוכניות שלא קשורות דווקא ליצירה. תור לרופא שיניים שנדחה, קניות של בגדי קיץ לבנות, פגישה עם חברות ולחפש ריהוט חדש לחצר. הרבה רעיונות עולים לי דווקא עכשיו – לסדנאות דיגיטליות בעיקר. אני עדיין לא שלמה עם המעבר החד לסדנאות פרונטליות ומעדיפה לחכות עוד קצת עם זה, כמו שפעם היינו עושות סדנאות!

מצד שני, הסדנאות הדיגיטליות (מצולמות או כתובות) פתחו לי עולם חדש – או יותר נכון נתנו לי דחיפה לדברים שתכננתי ואף פעם לא הגעתי אליהם. סדנאות קודמות שחשבתי להעביר לסדנא דיגיטלית (מי אמר אלבום קופסא?), סדנאות חדשות שהן כיפיות ומהנות שאפשר להכין בנחת בערב בבית אחרי שהילדים הולכים לישון – וגם תכנון של הסדנאות הרגילות הבאות. הרבה משתתפות סיפרו לי שהרבה יותר נוח להן לעשות את הסדנא מהבית – חלקן לא נוסעות בלילה, חלקן מגיעות ממש מרחוק וכשיש יום עבודה למחרת הנסיעה הארוכה בשעות המאוחרות של הלילה ממש מסוכנת, כאלו שאף פעם לא הצליחו לארגן בייביסיטר וכאלו שאוהבות ליצור לבד. אז נכון שלא הכל אפשר להעביר בדיגיטלי, קצת קשה להסביר ולתקן דרך המסך ויש טכניקות שחייבים לראות מקרוב ולהבין איך לעבוד ומה כמות הדבק הדרושה – אבל לשמחתי יש מספיק פרוייקטים אחרים ויש חמישה לפחות בתכנון.

כל ההקדמה הארוכה הזו היא כדי לספר לכן שהזמן הפנוי שלי מצטמצם פלאים וכנראה שהפרסום היומי יפסיק כשאגיע ל-80 פוסטים – אמנם 100 הוא מספר עגול ויפה יותר, אבל זה חודש מהיום. נראה לי ש-80 פוסטים ברצף זה מכובד לא פחות ולפי החישוב שלי זה יוצא במוצאי השבת הקרובה. בקיצור, יש לכם אותי במנה יומית רק עד סוף חג שבועות – ואחר כך נראה מה יהיה הקצב. אני גם צריכה קצת חופש ליצירה עצמית בערבים בלי לדאוג שמא אהפוך לדלעת בחצות בכל יום (-:

בינתיים אנחנו עוד לא שם – והיום (וגם מחר) אני הולכת לעסוק במתכונים – או יותר נכון במחברות מתכונים. בתור זאת שבישלה בבית כשארז שירת בקבע יש לי ספריה מכובדת של ספרי מתכונים. חלק גדול מהם קניתי בעצמי, אבל יש כמה שהמשיכו איתי מהספריה של אמא שלי עם הערות בכתב היד שלה.

כשארז פרש מהצבא, המתנה הכי טובה שהוא בחר הייתה סדרת שיעורי בישול, כי כבר 5 שנים אני לא מבשלת בבית. כלום. נאדה. רק אם מתחננים שאעשה שניצלים… הוא, לעומת זאת ממש נהנה מזה – ומי אני שאפריע לו להנות?

אחת הסדנאות שהעברתי לפני כשלוש שנים הייתה לספר מתכונים – עיצבתי עבורה דפים מדוגמים, חיתוכים, דף מדבקות ענק תואם, כרטיסיות והכי חשוב – דפי מתכון למילוי.

עכשיו הגיעה בקשה להדפיס מחדש את דפי המתכונים…

הפעם החלטתי להשתמש בסטאק המתכונים של קרן מ-Touch of Art ובניתי שתי מחברות – הראשונה פשוטה ולא דורשת יותר מדי כלים וחומרים – ואילו השנייה מורכבת יותר. מחר אציג לכם גירסא נוספת שהיא בדרגת הקושי השלישית. יש למה לחכות…

הנה הגירסא הראשונה לספר מתכונים – היא מחוברת ע"י טבעת נפתחת (book ring) – אל תשאלו אותי מאיפה יש לי טבעת כזו בטורקיז, כי גם אני לא זוכרת והייתי גם רוצה לדעת (-:

הכריכה מצופה משני הצדדים אבל לא עטופה, כלומר הצד חשוף. הגירסא הזו קלילה להכנה ולא דורשת יותר מדי כלים.

מכיוון שהטבעות נמצאות למעלה, החלטתי שהטאבים יהיו בחלק התחתון של המחברת ולכן לקחתי שתי חתיכות צ'יפבורד בגודל 6 על 9 אינטש, שהן ארוכות יותר מגובה הדף. אגב, דפי המתכון הם בגודל A5 (שהוא חצי מגודל דף A4 סטנדרטי למדפסת – ⅞5 על ¼8 אינטש).

מרחתי דבק נוזלי על אחד מצידי הכריכה – השתדלתי למרוח את הדבק עד לקצוות הצ'יפבורד אבל לא לייצר שלוליות גדולות.

הדבקתי מעל הכריכה חתיכת נייר מדוגם בגודל 6 על 12 אינטש.

לאחר שהדבק התייצב, חתכתי בעזרת סכין יפנית את יתרת הנייר בדיוק לפי שולי הצ'יפבורד – יותר קל להגיע לדיוק של הציפוי מאשר חיתוך מראש לגודל והדבקה.

בעזרת עצם קיפול הידקתי את הנייר ועזרתי לדבק להתפרש עד קצוות הצ'יפבורד.

אני החלטתי לעגל את הפינות התחתונות של המחברת – לשם כך יש צורך במעגל פינות שיכול לעגל צ'יפבורד. ממש לא חובה ואפשר בהחלט לדלג על השלב הזה.

אספתי את כל חלקי המחברת – דפי המתכון מודפסים בשני הצדדים על נייר 120 גרם. חתכתי קארדסטוק חום לגודל ⅞5 על ¼8 (בדיוק גודל דף A5 כמו דפי המתכונים).

בעזרת מחורר משרדי רגיל חוררתי כל אחד מהחוצצים במרכז החלק העליון שלו. באותה הצורה חוררתי גם את כל דפי המתכונים.

בעזרת מכשיר הקרופ-א-דייל חוררתי את הצ'יפבורד – זה הכלי היחידי שבאמת דרוש פה.

קישטתי את הכריכה הקדמית עם מדבקות אותיות חומות של של יעל יניב.

הנה המחברת פתוחה – אפשר להדביק על החוצצים גם תגיות – עבור תוכן עניינים או סתם לטיפים. בחלק התחתון הדבקתי טאבים כדי שיהיה מקום לרשום את הקטגוריות – למי שאין פאנץ' טאב, הנה הדרכה לייצר טאב מפאנץ' עיגול או מפאנץ' מגרעת.

הגירסא הבאה למחברת המתכונים מורכבת יותר והיא מחוברת עם ספירלה. אבל הספירלה נמצאת בצד ימין, לשם כך הייתי צריכה שתי חתיכות צ'יפבורד בגודל ¾6 על ½8 – כדי שיהיה לי מקום לטאבים בצד שמאל.

הדבקתי על הצ'יפבורד דבק דו"צ – אפשר גם להשתמש בדבק נוזלי.

קילפתי את נייר הדבק והדבקתי את הצ'יפבורד על הגב של דף מדוגם – שימו לב לכיוון ההדפסה על הנייר המדוגם לפני שמדביקים!

בעזרת סרגל מתכת, השתמשתי ברוחב הסרגל כדי לייצר שוליים בכל אחד מצידי הנייר מסביב לצ'יפבורד.

שמתי דבק דו"צ רחב על של שולי הנייר המדוגם. בעזרת סרגל פינות חתכתי את הנייר המיותר בפינות החתיכה.

הסרתי את נייר הדבק משני הצדדים הקצרים וקיפלתי אותם על הצ'יפבורד.

בעזרת עצם קיפול מעכתי את פינות הנייר שבולט מעל לצ'יפבורד כדי שלא יציצו החוצה אחרי הקיפול. הסרתי את שארית נייר הדבק וקיפלתי גם בשני הצדדים הנותרים.

חתכתי שתי חתיכות נייר מדוגם בגודל 6 על 8 כדי להדביק אותן על החלק הפנימי של הכריכה. הנייר המנוקד הוא מהאוסף הפרטי שלי – לא מהסטאק.

אני מעדיפה לא למרכז את החתיכה הזו אלא להדביק אותה טיפה מרוחקת מאיזור הספירלה כדי לא לייצר שם עובי מיותר.

עבור הטאבים חתכתי עיגולים מקארדסטוק טורקיז בעזרת פאנץ' עיגול.

כל עיגול חתכתי במרכז.

עבור החוצצים לקחתי קארדסטוק מדוגם בגודל ¼8 על ¾11 וחרצתי בו קו קיפול במרכז ב-⅞5 אינטש. בצורה כזו כל חוצץ מורכז בעצם מנייר מקופל במרכז והוא מספיק עבה. בכל חוצץ הדבקתי בשוליים חצי עיגול ומעליו הדבקתי את חצי העיגול השני.

הדבקתי אותם בצורה מדורגת כך שיהיה קל לדפדף.

הנה הספירלה שבחרתי – לא שמתי אותה על כל הצד הימני אלא רק במרכז המחברת.

בכריכה הפנימית הוספתי כיס קטן עם מדבקה.

והנה כמה קישורים לסיכום –

חבילה של 50 דפי מתכונים

סטאק מתכונים של Touch of Art

קיטים אחרונים מסדנת המתכונים שלי

אגב, מהקיטים לא חייבים לייצר ספר מתכונים – הכנתי מהם גם קופסת מתכונים מתנה:

אז מה היה לנו היום? דפי מתכונים, מחברת פשוטה עם חיבור בטבעות, מחברת עטופה עם ספירלה ומחר ספר מתכונים – אבל קצת יותר מושקע, בסגנון קצת פחות נשי ועם משהו שלא יודעת איך לא חשבו עליו עד היום…

קרן.

About kparparim

עובדת בהייטק ביום ויוצרת בלילה. נהנית לשחק בנייר, עיצוב אלבומים, תפירה ולהעביר סדנאות יצירה.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s