התחשק לכם ליצור פעם משהו בלי מטרה? סתם להכין משהו כייפי בלי לייעד לו מטרה שימושית? זה משהו שממש קשה לי. לא יכולה סתם לשבת ולקשקש או לשחק בצבעים בלי שבסוף תצא מזה מחברת, או כרטיס, או קופסא. לא משנה שאני בסוף לא אתן לאף אחד (מחלה של יוצרות שלא משחררות), אבל לפחות זה משהו שימושי. היום החלטתי לייצר קופסת גפרורים מקושטת. למה? סתם. יום הזכרון הוא יום עם נוכחות שלא ממש מאפשר לתת לחלק המעשי במוח לעבוד – אני יושבת עם לב כבד ולא מסוגלת להתרכז באף פרוייקט ארוך ומסובך.
מה עושים עם קופסת גפרורים? מקשטים אותה, אולי חושבים מה לעשות איתה – ואם לא מצא חן בעינינו אין בעיה לזרוק או למחזר. כן, כן, לזרוק! יש בה ממש מעט נייר והמצפון היצירתי יכול להירגע. החלטתי להשתמש בסטאק אחד ולהתפרע – השתמשתי בסטאק קטן של הנסיך הקטן ודף מדבקות תואם – שניהם של טניה סול.

אז איך מכינים קופסת גפרורים? כל קופסא בנויה משני חלקים – המגירה והמעטפת שלה. מומלץ להשתמש בקארדסטוק עד 250 גרם ולא עבה יותר – זו קופסא קטנה עם קיפולים וקארדסטוק עבה יהיה בעייתי. הגודל הסופי של הקופסא הוא 2X3 אינטש – ממש קופסת גפרורים (-:
עבור המגירה נצטרך חתיכה בגודל 3 על 5 אינטש. נניח אותה בלוח הקיפול כאשר הצד הקצר שלה (באורך 3 אינטש) למעלה ונחרוץ שני קווי קיפול ב-½ אינטש וב-½2 אינטש.

נסובב את הדף ב-90 מעלות ונחרוץ ארבעה קווי קיפול במקומות הבאים:
- ½ אינטש
- 1 אינטש
- 4 אינטש
- ½4 אינטש

נחתוך את הריבועים הקטנים בפינות ונייצר לשוניות מהריבועים הקטנים שנותרו לידם. שימו לב לקצר רק את הצד החיצוני של הלשונית באלכסון יחסית גדול ואילו את הצד השני שלה להשאיר ישר – זה יעזור ללשונית לשבת בזוית של 90 מעלות ללא צורך לכוון.

הפכו את החתיכה לצד השני שלה (הצד עם הבליטות) וקפלו את כל הקיפולים.

דחפו את הדפנות הארוכות של המגירה כלפי המרכז כך שהלשוניות יתקפלו פנימה. הצלע הקצרה של המגירה תתקפל מעליהן ותיסגר פנימה. מומלץ לנסות לקפל לפני שנשים דבק כדי לראות שהלשוניות לא מפריעות לקיפול. אם הן מפריעות, הסירו מהן חתיכה קטנה כדי שהקיפול של הדופן הקצרה יתקפל בלי הפרעה.

שימו דבק על החלק החיצוני של הלשוניות והדביקו אותן בזוית של 90 מעלות לצלע הקצרה של המגירה.

כך נראית המגירה כעת:

קפלו את הלשוניות העליונות של הדפנות הקצרות של המגירה כלפי פנים והדביקו.

המגירה מוכנה!

לגבי המעטפת, קצת הסבר… עקרונית המעטפת היא ברוחב 2 אינטש ובגובה חצי אינטש – בדיוק כמו המגירה. אבל אם נייצר מעטפת בדיוק בגדלים הללו, המגירה לא תצליח לזוז בנוחות אלא יהיה לה די צפוף ויהיה בעייתי להכניס ולהוציא את המגירה מהמעטפת. אפשר להוסיף לכל צלע עוד שמינית אינטש כדי לייצר מעטפת גדולה יותר, אבל אז המעטפת תהיה גדולה מדי והמגירה תיפול ממנה. מה הפתרון? לייצר מעטפת שגדולה בחצי שמינית אינטש בכל צלע. אבל איך מסמנים חצי שמינית (חצי שמינית = 1 חלקי 16) בלוח קיפול? הרי כל החריצים הם במרווחים של שמינית אינטש? הנה סרטון של דקה שצילמתי לכם לגבי המעטפת – הוא יבהיר לכם את הנושא בקלות.
אחרי שראיתם את הסרטון, העבודה תהיה יותר קלה. עבור המעטפת נצטרך חתיכה בגודל 3 על ¾5 אינטש. נניח את החתיכה כך שהצד הארוך שלה (באורך ¾5 אינטש) נמצא למעלה – אך להבדיל מעבודה רגילה בלוח קיפול, הפעם נניח את הנייר כך שהוא מתחיל ב-1 אינטש ולא בנקודת האפס.
נעביר קו קיפול ב-½1 אינטש.

נזיז את הנייר טיפה שמאלה כך שהשוליים השמאליים שלו יהיו בין ⅞ אינטש ל-1 אינטש – בעצם הזזנו אותו חצי שמינית אינטש שמאלה והנייר לא נמצא על קו חריצה אלא בין שני קווי חריצה.

נעביר קו קיפול ב-½3 אינטש.

עכשיו נזיז את הדף עוד חצי שמינית שמאלה – קצה הנייר יגיע ל-⅞ אינטש.

העבירו קו קיפול ב-4 אינטש (שכחתי לצלם תמונה עבור השלב הזה – תצטרכו להאמין לי…)
הזיזו את הנייר עוד חצי שמינית שמאלה – שולי הנייר נמצאים בין ¾ אינטש ל-⅞ אינטש בין שני החריצים.

חירצו קו קיפול אחרון ב-6 אינטש. רואים בתמונה שיש קו קיפול ב-4 אינטש? לא שיקרתי…

סמנו את הלשונית השמאלית בתוך לשונית ההדבקה – הלשונית הימנית גדולה ממנה ממש בטיפה יותר ולא כדאי להתבלבל אחרת המעטפת לא תצא מדוייקת.

הפכו את הנייר לצד עם הבליטות וקפלו את כל הקיפולים. קפלו את הצד עם הלשונית כלפי פנים ושימו דבק על הלשונית.

סגרו מעליה את הלשונית הימנית והדביקו.

המעטפת מוכנה!

הכניסו את המגירה למעטפת ותראו כיצד ניתן היא זזה בנוחות – לא הדוקה מדי ולא רפויה מדי.

הכנתי לי אוסף של מגירות…

ואז הלכתי להכין אוסף של עטיפות למגירות – השתמשתי בנייר מדוגם במקום קארדסטוק חלק ברוב המגירות.
כדי לדגם את תחתית המגירה, יש צורך בנייר מדוגם בגודל ⅞1 על ⅞2 אינטש.


אפשר להשתמש במדבקות על הצבע הטבעי של הקארדסטוק ולהוסיף מסגרת בעט.

אפשר להשתמש בנייר מדוגם למעטפת וכל פעם לקשט בצורה שונה.

אפשר להשתמש במדבקות על הנייר המדוגם בחוץ:

ואפשר לקשט עם מדבקות בתוך המגירה בלי נייר מדוגם:

אפשר ללכת על שילוב צבעים כהה:

או על שילוב עליז יותר:

אפשר לא לקשט מבחוץ כלל ולתת לנייר המדוגם את הכבוד שלו.

ואפשר גם לקבץ את כולם לתמונה קבוצתית:

אז הנה, 14 קופסאות גפרורים ופרוייקט קליל שנותן ללב קצת לנשום בימים טרופים אלו.
קרן.