אחרי הבידוד – יום 25 – שוקולד או פיצה?

לסוג הקופסא שאציג הפעם קוראים קופסת פיצה – אם תנסו להיזכר איך נפתחה קופסת הפיצה האחרונה שאכלתם תגלו שזה בדיוק המבנה שלה – רק אולי בגודל טיפה יותר גדול. אני הולכת לשים בתוכה שוקולד – כי כמעט ואין משהו ששוקולד לא יכול לשפר. גם אם זה רק בקצת – קוביית שוקולד (או שורה) מחוללת פלאים.

לא חייבת להיות סיבה לתת שוקולד במתנה – אפשר גם סתם ככה לקנות חפיסת שוקולד טעים ולשים למישהו שאתם רוצים לעודד על השולחן. יש לי חברה טובה שהיא מנהלת שכבה באחד התיכונים הגדולים בארץ. על השולחן שלה יש באופן קבוע שוקולד – אפילו התלמידים יודעים שגם אם הגיעו אליה בגלל משהו לא הכי טוב, לפחות יקבלו שוקולד…

עבור הקופסא נצטרך חתיכת קארדסטוק בגודל ¾8 על ¼8 אינטש. קארדסטוק 250 גרם בהחלט יספיק למטרה זו.

הניחו את החתיכה בלוח הקיפול וחירצו קווי קיפול במרחק ¾ אינטש מכל אחד משולי החתיכה.

הניחו את החתיכה כל שהצד הארוך שלה (באורך ¾8 אינטש) נמצא בחלק העליון וחירצו עוד שני קווי קיפול:

  • 4 אינטש
  • ¾4 אינטש

שימו דבק דו"צ בריבועים הקטנים בפינות ובמרכז.

חיתכו את הלשוניות בריבועים הקטנים עליהם שמתם את הדבק – חיתכו את צידי הלשוניות באלכסון.

הפכו את החתיכה לצד השני (הצד עם הבליטות) וקפלו את כל הקיפולים.

באחת מהלשוניות הארוכות סמנו את נקודת המרכז ב-⅛4 אינטש.

בעזרת פאנץ' עיגול (או מגרעת) פנצ'צ'ו חצי עיגול כאשר הסימון נמצא במרכז החיתוך. הצד הזה יהיה המכסה של הקופסא.

לפני שנקפל ונדביק את הקופסא, עלינו לעגל שתי פינות בחלק של המכסה (מסומנות בחיצים אדומים בתמונה). זה ימנע מהפינות להיתקע ולהתקפל בכל פעם שנסגור את הקופסא.

על מנת שנוכל להגיע לפינות הללו עם פאנץ' מעגל פינות, קפלו את הלשוניות הקטנות במרכז ואת הלשוניות של התחתית (הצד ללא חצי העיגול שפינצ'צ'נו) כלפי פנים.

לאחר מכן קפלו את כל החלק של התחתית הקופסא כך שהלשוניות שקיפלתם יהיו בתוך הקיפול.

בעזרת פאנץ' מעגל פינות עגלו את שתי הפינות העליונות החיצוניות של המכסה שבולטות בצדדים.

כך נראית כרגע הקופסא:

הסירו את נייר הדבק מהלשוניות בפינות והדביקו כל לשונית לדופן שלידה בזוית ישרה.

את הלשוניות במרכז עלינו להדביק בזוית ישרה ללשוניות שלידן – שימו לב שההדבקה היא ללשונית שלא עיגלתם לה את הפינה.

זהו! הקופסא מוכנה!

ניתן לשים בתוך הקופסא שתי חפיסות שוקולד סטנדרטי או חפיסה אחת וכרטיס. אם תרצו שהחפיסה פחות תזוז בתוך הקופסא, ניתן להכין מן במה קטנה שעליה תשב החפיסה.

עבור הבמה ניקח חתיכת קארדסטוק בגודל ¼7 על ¾3 אינטש – אפשר להשתמש בשארית של הקארדסטוק שנותרה אחרי שחתכתם ממנה את החתיכה לקופסא. נחרוץ קו קיפול במרחק ¼ אינטש בכל אחד מצידי החתיכה.

חיתכו את המרובעים הקטנים בפינות וגיזרו את שולי הלשוניות הארוכות באלכסון.

קפלו את הלשוניות ב-90 מעלות.

הפכו את החתיכה – נכון שהיא נראית כמו במה נמוכה?

הכניסו את הבמה לתוך תחתית הקופסא – הבמה אמורה להיכנס טיפה בלחץ ולייצב עוד יותר את תחתית הקופסא.

נותר רק לדגם – עבור הדיגום נשתמש בחתיכה אחת בגודל ⅝6 על ⅛3 אינטש עבור החלק החיצוני של המכסה. אני לא דיגמתי את הבמה כי במילא יהיה שם שוקולד שיסתיר את הנייר המדוגם, אבל אם תירצו לדגם גם אותה אז חיתכו חתיכת נייר מדוגם נוספת בדיוק באותו הגודל כמו החתיכה עבור המכסה.

כבר הבנתם שאני אוהבת שוקולד?

קרן.

4 תגובות

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s