הקינוח – משולשים פרק 6

כשחושבים על קינוח, מיד חושבים על עוגה. ומה יותר מזכיר משולש מאשר פרוסת עוגה?

IMG_20180224_234614 (Medium)

הקופסא הפעם היא רק הבסיס לקישוט – לפרוסת עוגה יש אינספור צורות לקישוט. אם תעשו מספיק קופסאות תוכלו לייצר עוגה שלמה ומשם אפשרויות הקישוט רק יטפסו עוד מדרגה.

הצורה הזו משמשת לא רק לפרוסת עוגה – היא יכולה להיות גם גבינה, פלח אבטיח, משולש פיצה ואפילו פנדה – עברו לסוף הפוסט לראות רעיונות נוספים לקופסא הזו.

בכל ההדרכות שראיתי לפרוסת עוגה השתמשו בתבנית חיתוך או בגיזרה שיש להדפיס. אני תכננתי פתרון יעיל ומהיר הרבה יותר והבונוס הוא שהוא גם חסכוני יותר – מכל דף קארדסטוק ניתן לייצר 2 פרוסות עוגה, ועוד יישאר לכם אפילו קצת עודף. בכל הגזרות שראיתי הפרוסה מוכנה מגיזרה אחת – אבל זו הצורה הכי בזבזנית של נייר שיש. כשהגיזרה בנויה משני חלקים, ניתן להשתמש בקארדסטוק בגודל סטנדרטי ולנצל אותו עד סופו.

לעוגה נצטרך שתי חתיכות קארדסטוק בגדלים הבאים:

  • ½8 על 5 אינטש (21.6X12.7 ס"מ)
  • רצועה בגודל 9 אינטש על 2 אינטש (22.9X12.7 ס"מ)

כדי לחתוך את הנייר בצורה הטובה ביותר, קחו קארדסטוק בגודל סטנדרטי (12X12 אינטש = 30.5X30.5 ס"מ) וחתכו את הנייר ב-10 אינטש (25.4 ס"מ).

1 (Medium)

את החתיכה הגדולה סובבו ב-90 מעלות וחתכו אותה לשלושה חלקים – שניים בגודל 5 אינטש (12.7 ס"מ) ואחד בגודל 2 אינטש (5.1 ס"מ).

2 (Medium)

הניחו את כל החלקים אחד ליד השני – 3 חלקים באותו גובה ועוד חלק אחד גבוה יותר:

3 (Medium)

עכשיו חיתכו את החלקים הרחבים לגובה 8.5 אינטש (21.6 ס"מ) ואת החלקים הצרים לגובה 9 אינטש (22.9 אינטש):

4 (Medium)

עכשיו אתם מוכנים – לכל קופסא צריך שתי חתיכות – אחת רחבה ואחת צרה. נתחיל בחתיכה הרחבה – נניח אותה לרוחב ונסמן 2 קווי קיפול:

  • ¼3 אינטש (8.2 ס"מ)
  • ¼5 אינטש (13.3 ס"מ)

IMG_20180224_143617 (Medium)

נסובב את הנייר ב-90 מעלות ונסמן בעפרון סימון קטן למעלה ב-¾1 אינטש (4.4 ס"מ).

IMG_20180224_144114 (Medium)

נסובב את הנייר ב-180 מעלות ונסמן בעפרון סימון קטן למעלה ב-¼3 אינטש (8.3 ס"מ). שני הסימונים הם בעצם אחד מעל השני.

IMG_20180224_144136 (Medium)

עכשיו נוסיף עוד קו קיפול ב-½4 אינטש (11.4 ס"מ).

IMG_20180224_144157 (Medium)

עם מספריים או סכין יפנית נחתוך שני חתכים:

IMG_20180224_1441571 (Medium)

נקפל את את המלבן הקטן במרכז כלפי פנים הקופסא ונדביק (זה יעזור לחזק את שולי הקופסא). לא חובה לקפל אותו פנימה – אפשר פשוט לגזור את כולו.

IMG_20180224_144225 (Medium)

עכשיו הגיע הזמן לסמן קווי קיפול באלכסון. הטריק שלי הוא לסמן בטוש פרמננטי דק את קו האמצע של ה-6 אינטש בלוח הקיפול עצמו כדי שיהיה לי קו שאוכל לראות לכל אורכו. על הקו שסימנתי אני מניחה את הנייר ומסמנת קו קיפול. יש לנו סה"כ 4 קווי קיפול אלכסוניים לסמן – שניים בכל צד לפי הקווים האדומים בשרטוט הבא:

Presentation1

אני מניחה את הנייר כך שהנקודות אני רוצה לחבר בקו קיפול נמצאות על קו הסימון.

IMG_20180224_144237 (Medium)

ומעבירה קו קיפול:

IMG_20180224_144253 (Medium)IMG_20180224_144321 (Medium)

כך נראה כעת הנייר – עם 4 קוי קיפול באלכסון.

IMG_20180224_144354 (Medium)

מסביב לכל אחד מהאלכסונים נשאיר לשונית ברוחב של 1 ס"מ בערך ונקטום את הפינות שקרובות למלבן הקטן שחתכנו – שימו לב ששם הזוית צריכה להיות ישרה ולא באלכסון (אחרת לשונית הסגירה כל הזמן תברח החוצה).

IMG_20180224_1443541 (Medium)

IMG_20180224_203746 (Medium)

נעבור לגיזרה השניה – את רצועת הנייר הצרה נניח לרוחב ונסמן שלושה קווי קיפול:

  • ⅜ אינטש (1 ס"מ)
  • 5 אינטש (12.7 ס"מ)
  • ½8 אינטש (21.6 ס"מ)

IMG_20180224_144528 (Medium)

את הלשונית הקטנה משמאל נקטין מעט כדי שלא תפריע בהדבקה.
בלשונית הקטנה מימין  נעגל את הפינות – זו תהיה לשונית הסגירה של הקופסא.

IMG_20180224_145136 (Medium)

נקפל את כל קווי הקיפול של שתי הגזרות. נניח אותן אחד ליד השניה לפי התמונה כאשר כל הקיפולים כלפי פנים (שימו לב לא להתבלבל ולהניח את הגיזרה הרחבה בדיוק כמו בתמונה). נניח את הלשונית שהקטנו (לא את המעוגלת!) על ראש החלק המרכזי של הגיזרה ונדביק.

IMG_20180224_144842 (Medium)IMG_20180224_144913 (Medium)

עכשיו נמרח דבק על הלשוניות הארוכות של המשולשים:

IMG_20180224_144952 (Medium)

נקפל את הרצועה הארוכה ונדביק אותה על הלשוניות.

IMG_20180224_145243 (Medium)

זהו! הקופסא מוכנה! הלשונית המעוגלת סוגרת את פתח הקופסא (לא להיבהל מהנייר המדוגם – זו תמונה מקופסא נוספת שהכנתי).

IMG_20180224_204219 (Medium)

IMG_20180224_145314 (Medium)

מי שיכין 8 קופסאות כאלו (צריך סה"כ 4 קארדסטוקים) יוכל לייצר עוגה מלאה:

IMG_20180216_231330 (Medium).jpg

והנה היא מקושטת:

IMG_20180224_235046 (Medium)IMG_20180224_235057 (Medium)

ואם נרצה לעשות רק פרוסה אחת זה גם בסדר – הנה שדרוג של פרוסה כזו לעוגת יום הולדת – הנר עשוי מקש נייר:

IMG_20180224_234614 (Medium)IMG_20180224_234700 (Medium)IMG_20180224_234709 (Medium)

רגע, מי אמר בכלל שזו פרוסת עוגה? אולי זו בכלל חתיכת גבינה?

IMG_20180224_234510 (Medium)

ואולי זה אבטיח?

IMG_20180224_234338 (Medium)IMG_20180224_234346 (Medium)IMG_20180224_234418 (Medium)

או פיצה?

IMG_20180224_234436 (Medium)

ואולי בכלל זה לא אוכל אלא חיה חמודה?

IMG_20180224_225821 (Medium)IMG_20180224_225839 (Medium)

ואולי פשוט ליצור את הקופסא מקארדסטוק מדוגם ואז לא צריך יותר כלום חוץ מברכה…

IMG_20180224_234045 (Medium)

אני בטוחה שתצליחו למצוא לקופסת המשולש עוד הרבה שימושים בעצמכם.

למי שיש מכונת סילואט, הנה קובץ החיתוך: קופסת פרוסת עוגה

למי שרוצה לראות את כל הפוסטים בסדרת המשולשים הנה הקישורים (חלקם יעודכנו ברגע שאפרסם אותם):

מקווה שנהניתם מסדרת המשולשים – אתם מוזמנים להציע רעיונות לסדרות נוספות – לא חייבים להיות דוקא של קופסאות.

קרן.

8 תגובות

  1. תודה רבה על הדרכות נהדרות ומפורטות! יוצא מקסים.
    השתמשנו בכל הקופסאות להפתעות גמד וענק, והבן שלי נהנה להכין ולתת.
    תודה על השיתוף, וחג שמח!

    אהבתי

    • זה כבר להתחיל לשחק עם הזוויות, קצת מסובך מכדי לחשב כדי לייצר תבנית שכל פרוסה היא עם זווית של 30 מעלות. הן גם יצאו ממש צרות

      אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s