אוכל, קדימה אוכל!

לא סתם אומרים שהצבא צועד על קיבתו – אוכל הוא מרכיב חשוב (ולעיתים בעייתי) בחיי היומיום שלנו. זה הרי ברור שלכל אחד יש את המאכלים האהובים עליו, את המנות הנוסטלגיות שלו של אוכל מהשולחן של אמא או סבתא, את הקינוח האולטימטיבי שהוא לא יכול לעמוד בפניו ואת המנה ההיא, במקום ההוא, שהוא אכל בו רק פעם אחת ויחידה בחו"ל – והיה מת לשחזר את החוויה.

עם כל תוכניות האוכל, ערוץ האוכל ומגוון המאכלים במסעדות ובשווקים, לא פלא שכל אחד פתאום נהיה מומחה. ההוא התחיל לעשן בשר, השני מייצר לו בירה ביתית והשלישי מכין קינוחים מדהימים ששווה לצלם לאינסטגרם. סדנאות בישול צצות בכל פינה, הערוצים מלאים בתחרויות בישול וחיפוש קליל בגוגל יביא לנו אינספור מתכונים וסרטונים איך להכין את המנה שתפיל את האורחים מהכיסא.

ספר הבישול היחידי שאני לקחתי מהבית של ההורים שלי כשעברתי לגור לבד היה ספרון קטנטן בשם "עוגות ועוגיות". זה ספר משנת 1974 (יצא לאור כשהייתי בת שלוש) ויש בו מתכונים שהתווספו במשך השנים בכתב היד של אמא שלי ואפילו הערות של "העוגיות של בוסיה" שהיתה המטפלת שלי בגיל שנתיים. בינתיים אמא שלי זוכרת את כל המתכונים בעל פה או מחפשת בטאבלט – אבל אני נותרתי עם ספר כתוב.

IMG_20171029_124103~2 (Medium)

IMG_20171029_124052~2 (Medium)

את כל המתכונים הפרטיים שלי שמרתי בקלסר – כזה קלסר פשוט שנראה כבר די מרופט. אליו העתקתי מתכונים מוצלחים מספרי הבישול (כי למי בא כל פעם לחפש מחדש את המתכון למנה ההיא שהפכה לחביבת המשפחה?), גזירי עיתון ממדור האוכל במוסף סופשבוע וטיפים מוצלחים ששכללתי במשך השנים. הכל היה נפלא עד שהקלסר התפרק והייתי חייבת למצוא לו תחליף. ספר המתכונים הבא שרד אצלינו במטבח לא מעט שנים עד שיום אחד הוא נעלם. חקירה קצרה גילתה שארז פשוט זרק אותו כי הוא נראה מרופט מדי. הוא לא חשב אפילו לרגע לפחות לשמור את דפי המתכונים…

אז מה בעצם צריך בספר מתכונים? שיהיה בו מקום לרשום את המצרכים, את הוראות ההכנה ואת הטיפים החשובים שמשדרגים את התוצאה. בינינו, תמיד יש איזשהו טיפ כזה שאם שכחת אותו אז זה לא יצא בדיוק אותו הדבר. הדפים צריכים להיות עמידים כי אין דבר מעצבן יותר מדף שנתלש ולעולם הוא נשאר תחוב בין הדפים – הוא גם יהיה הראשון שיפול בכל פעם שפותחים את הספר. הספר צריך גם להיות בגודל סביר כדי לא לתפוס יותר מדי מקום על משטח העבודה, להיות מסוגל לעמוד או להיות מונח במטבח בלי להיסגר בכל פעם שמורידים ממנו את היד. אה, ושלפחות בחלקו יהיה ניתן לניגוב… מילא זה שהדפים עם הזמן מתמלאים בנתזי רוטב כלשהו (זה חלק מהקסם לדעתי), אבל תמיד אם ישנה איפשהו שלולית רטובה של משהו על השיש, היא תצליח איכשהו לפלס את דרכה ולהרטיב את הספר. זה פשוט עוד חוק של מרפי.

עם רשימת הדרישות ישבתי לתכנן. ואז עוד לתכנן. ואז עוד קצת…

התחלתי לתכנן את הסדנא הזו בחודש מאי. מאז שיניתי את הצבעים, את הכריכות ואפילו את צורת ההדבקה. הזמן עבר והתחלתי ללמוד לעבוד עם אילוסטרייטור וקפצתי מדרגה מבחינת היכולת שלי להתאים את העיצוב של הפרוייקט בדיוק למה שאני רוצה. זהו, עכשיו אפשר להראות!

תכירו – זהו ספר המתכונים החדש שלי!

IMG_20171029_091513~4 (Medium)

כריכה קשיחה עם חיתוכים מקדימה, סגירה עם גומיה ותופסן, פינות ממתכת וטבעות שניתן לפתוח כדי להוסיף עוד דפים או כדי לשנות את הסדר.

IMG_20171029_091523~2 (Medium)

והחלק הכי טוב? שהוא עומד! ולא סתם עומד, אלא המעמד שלו עטוף בויניל שניתן לנגב אם השלולית של הרוטב הצליחה להגיע אליו.

IMG_20171029_091544~2 (Medium)

ומה יש בתוכו? קודם כל דף קשיח שעליו יש עובדות של המרות ומידות. בכל פעם אני מחפשת מחדש כמה נחשבת כוס תיקנית או מה זה בדיוק חום בינוני. ואם נגמרה החמאה, אז איך אפשר להמיר אותה בשמן. ואם אין לי קמח תופח, מה עושים?

IMG_20171029_091629~2 (Medium)

את הלשוניות ציפיתי בויניל שקוף כדי שניתן יהיה לדפדף איתן בלי ללכלך אותן:

IMG_20171028_121725~3 (Medium)

הדפים הפנימיים הם דפים של 110 גרם – מספיק עבים כדי שלא יקרעו או יראו בצד השני שלהם את המתכון בצד האחורי. יש בספר 60 דפים דו צדדים (שמספיקים ל-120 מתכונים).

IMG_20171029_091713~2 (Medium)

הנה חלק מהדפים שאני כבר מילאתי:

IMG_20171029_124146~2 (Medium)

IMG_20171029_124708~2 (Medium)

המדבקות שהשתמשתי בהן בדפים הן חלק מסט מדבקות ענק (33X25 ס"מ!) חדש שעיצבתי במיוחד לספר הזה:

IMG_20171029_092723~2 (Medium)

בסוף הספר יש מעטפה שיכולה לשמור את המתכון ההוא שפורסם בעיתון ותמיד רצית לנסות.

IMG_20171029_092126~2 (Medium)

כמובן שיש גם חוצצים – שישה חוצצים לשישה נושאים. אפשר לעצב את החלק הקדמי שלהם בלבד – אני פשוט המשכתי לשחק ועיצבתי גם את הצד האחורי שלהם. הנה מקבץ…

התגיות והחיתוכים הם מסט נוסף שעיצבתי. לא להאמין כמה ביטויים יש שקשורים באוכל!

IMG_20171029_093043~3 (Medium)

והניירות? ניחשתם. גם הם חדשים…

IMG_20171029_092523~2 (Medium)

בקיצור, לקח לי לא מעט זמן לתכנן את הכל, אבל כל כך נהניתי!

אז לי כבר יש ספר מתכונים חדש – אולי תרצו גם אתם לעשות אחד כזה איתי בסדנא?

בסדנא נכין את ספר המתכונים מההתחלה – נייצר את הכריכה הקדמית והמעמד האחורי, את המעטפה, נייצר לשוניות ונעצב את החוצצים.

הערכה שמקבלים בסדנא כוללת את כל החומרים הדרושים – קרטון אפור לחלקי הכריכה, ויניל בגודל 50X50 ס"מ עבור הכריכה האחורית, 12 דפים של 30X30 ס"מ מנייר 250 גרם נטול עץ עבור הכריכה הקדמית והחוצצים, 6 חוצצים מנייר קראפט 300 גרם, רצועת לשוניות, ויניל שקוף, דף מדבקות ענק, 25 חיתוכים תואמים, 60 דפי מתכונים דו-צדדיים, זוג טבעות, פרזול לסגירה ולפינות, דף מידות וחיתוכים לכריכה הקדמית.

הסדנא תיערך בתאריכים הבאים:

  • יום שישי 17 בנובמבר בשעה 9:00 בבוקר – בחנות של נתנאלה בחולון
  • יום שלישי 21 בנובמבר בשעה 19:00 בערב – בחנות של רעותא בתל אביב
  • יום שישי 24 בנובמבר בשעה 9:00 בבוקר – בחנות Touch of Art בראשון לציון
  • יום חמישי 7 בדצמבר בשעה 19:30 בערב – בצריף בקרית מוצקין (הרישום והתשלום מתבצעים ישירות מול נועה מהצריף בטלפון 052-646-5741)

מה עוד צריך לדעת?

  • אורך הסדנא הינו 4 שעות.
  • עלות הסדנא הינה 300 ש"ח למשתתפת (310 ש"ח למשתתפת בסדנא בצריף)
  • מומלץ להביא טרימר/גליוטינה. אם אין לכן, תוכלו להשתמש בגליוטינות שיהיו לשימוש כללי בסדנא.
  • הסדנא מתאימה גם למתחילות – אין צורך בידע קודם בעבודה בנייר.
  • בסדנא יהיו כיבוד קל ושתיה חמה וקרה.
 איך נרשמים?
  • להרשמה יש לשלוח מייל ל-kparparim@gmail.com עם תאריך הסדנא הרצוי, שם מלא ומספר טלפון ליצירת קשר.
  • ההרשמה כרוכה בתשלום מראש של 50 ש"ח בחיוב טלפוני בכרטיס אשראי, שאר התשלום יתבצע בזמן הסדנא.
  • במקרה של ביטול בשבוע שלפני הסדנא, דמי ההרשמה לא יוחזרו

זהו, הולכת לבשל משהו…

להתראות בסדנא,

קרן.

About kparparim

עובדת בהייטק ביום ויוצרת בלילה. נהנית לשחק בנייר, עיצוב אלבומים, תפירה ולהעביר סדנאות יצירה.

6 Responses

  1. Waksman Family

    הי קרן, ערב טוב
    את יודעת כמה חיכיתי לסדנא הזו וכמה שאני שמחה שהיא הגיעה!!
    תרשמי בבקשה את אילת פרישמן ואותי לסדנא שתערך בסטודיו של רעותא ביום שלישי
    21/11.
    המשך שבוע נפלא
    יעל וקסמן
    0528371522

    אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s