אין דבר מתסכל יותר מאשר רוכסן שנתקע. תמיד ברגע האמת (כשרוצים ללכת לשירותים?), תמיד בלחץ ותמיד מעורבות בעניין כמה קללות עסיסיות. ללי התקלקל עכשיו הרוכסן בתיק בית הספר – תיק חדש שנקנה בקיץ וכבר התקלקל לו הרוכסן. מעצבן.
רוכסנים הם בכלל עם מוזר – יש להם כל מיני סוגים, הם עשויים מכל מיני חומרים, יש להם רגליות מיוחדות וכשבאים לתפור אותם תמיד יש כמה שניות של מבחן פסיכומטרי – השיניים לכיוון הצד היפה של הבד החיצוני? ואז איך באה הביטנה? לא משנה כמה פעמים תפרתי רוכסן – תמיד יש כל פעם ממחדש את החלק בו צריך להתרכז כדי להבין מי נגד מי ולאיזה צד מחברים את מה כדי שהרוכסן יהיה מחובר כמו שצריך ולא הפוך.
רוכסנים הם גם עם מפחיד – יש להם לשונית שנתקעת בזמן התפירה תמיד ברגע הלא נכון ושיניים שתמיד כשתופרים עליהן מפחדים שהמחט תישבר.
לכל תופרת יש פחד בלתי מוסבר – חלק פוחדות להחליף רגלית, אחרות לא מעיזות לתפור כפתור במכונה. יש כאלו שלא מעיזות לגעת במתח של החוט אבל נראה לי שהפרס הולך לאלו שפוחדות לתפור רוכסן. אני לא מכירה תופרת שלא פוחדת (או פחדה בעבר) מרוכסנים. זה לא משנה כמה פעמים תפרתי רוכסן, עדיין אני מהססת מדי פעם אם לתפור רוכסן או שעדיף צורת סגירה אחרת. מה רע בסוגר מגנטי או סתם בכפתור?
עם הזמן (והנסיון) הפחד הלך ונעלם. כבר אין לי בעיה לתפור רוכסן פשוט לנרתיק או סגירה של רוכסן לתיק (למרות שסוגר מגנטי זה עדין הרבה יותר פשוט) אבל אני תמיד עדיין מחפשת שיטות לשפר את הטכניקה. בין לבין החלפתי את הרוכסנים הרגילים ברוכסן לפי מטר – ואז נגלו בפני עוד אופציות חדשות ומפתות…
ידעתם שאפשר לתפור גם חצי רוכסן? אז מסתבר שאפשר. מה דעתכם על הקלמר הזה?
איזה כיף שאפשר לראות מה יש בו כשהוא פתוח בלי לשפוך את הכל החוצה.
משם הדרך כבר היתה קצרה לנרתיק ספירלה – או כמו שאני קוראת לו, נרתיק ביסלי.
תמיד יש שימוש לנרתיק נורמלי עם רוכסן – אבל תודו שאף פעם לא ראיתם רוכסן עם מסגרת כזו..
והנה האחרון להפעם – פסח מתקרב, אז מה שלום הפירמידות?
כמו שהבטחתי בפוסט הקודם, יש גם סדנא…
בסדנא נתפור את כל הנרתיקים – קלמר חצי רוכסן, ספירלה, נרתיק עומד ופירמידה. 4 נרתיקים שונים ב-4 שעות. זה בהחלט אפשרי!
הסדנא מיועדת לבנות בעלות ידע בתפירה – אין צורך בידע של תפירת רוכסן, אבל צריך לדעת לתפעל עצמאית את המכונה..
מתי? הסדנא תתקיים במועדים הבאים:
איפה? הסדנאות מתקיימות בגני-תקוה (בין קרית-אונו לפתח-תקוה). כמה זמן? אורך הסדנא הוא 5 שעות . כמה עולה? מחיר הסדנא הוא 220 שקלים למשתתפת והוא כולל את כל החומרים – בדים, מקשיחים ורוכסנים כמובן. יהיה אוכל? מבטיחה לכן קרואסונים טריים ושתיה חמה וקרה. מה צריך להביא? מכונת תפירה למי שיש. מי שאין לה מכונה תחלוק את חמשת המכונות שלי עם שאר הבנות. איך נרשמים? פשוט שולחים לי מייל ל-kparparim@gmail.com ומציינים את הפרטים הבאים: שם מלא, מספר טלפון, התאריך הרצוי והאם מביאים מכונת תפירה. |
אז אני לא מפחדת מרוכסנים? לא ממש. אני עדיין מפחדת מלתפור רוכסן נסתר… (-:
להתראות בסדנא,
קרן.